İsa Beçik: Parmak İzi

İsa Beçik: Parmak İzi
Sosyal Bilimler Antrpoloji dersinden esinlenerek İnsanların (Antropoloji) özelliği ve mesleğimden dolay parmak izini kısaca araştırdım.

"Antropoloji; geçmiş ve günümüz topluluklarında yaşayan insanların çeşitli yönlerini inceleyen bilim dalı. İnsanın kültürel ve fiziki yapısını araştıran antropoloji, insanlık tarihinin en eski dönemlerinin aydınlatılmasına yardımcı olur."

Parmak İzi Nedir;

El ve ayak parmaklarımızın aralıklarla, bir birlerine parelel çizgi halinde sıralanmış, harikulade deri kabarıkların tümüne parmak izi denir.

Parmak izini teşekkül ettiren bu çizgiler, deri altındaki doku içerisinde bulunan ter guddeleri ve dokunma duyumuzu sağlayan sinir uçlarının, yan yana sıralanmasından meydana gelirler.

İnsanın dış derisinde bulunan her kıvrımda ter gözenekleri vardır. Dış deri hasara uğrasa, büsbütün dökülse bile, bu papilalar yine de parmak izinin belirlenmesi için yeterlidir. Yeni çıkan derilerdeki izler de eskisinin aynısı olurlar.

Parmak izlerinin önemli bir özelliği "benzemez" oluşlarıdır. Bu özellik insanın yaratılışında varmış.

Parmak izleri temas ettiği cisimlerde mutkaka iz bırakır. Bıraktığı iz ile krinimilastık labaratuar çalışmalarında kişilerin tespitinde çok kullanılan bir yöntemdir.

İslam Dininde;

Diyanet Vakfi Kuran Meali Kıyame suresi;

"Ayet 3, İnsan kendisinin kemiklerini biraraya toplayamayacağımızı mı sanır?

Ayet 4 Evet, bizim, onun parmak uçlarını bile aynen eski haline getirmeye gücümüz yeter."

Bu ayetlerden de anlaşılıyorki parmak izi benzersizliği yaratılış özelliğimizde vardır.

Kaynak:Adanapost

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.